Over mij

Ik ben Esther Brakenhoff-van Velzen. Ik kan jou met mijn yoga aanpak helpen om meer rust, balans en geluk in jouw leven te ervaren. Dat doe ik niet in massale groepslessen maar in pure, waardevolle privé lessen. Dat is een belangrijk onderdeel van mijn aanpak, die echt effect op je leven heeft.
Om maar direct duidelijk te zijn: ik ben geen yogajuf met groepslessen of sportschool instructeur die je een uurtje inhuurt. Ik ben een volledig opgeleide Yogadocent, met flink wat jaren leservaring in de meest volledige yogavorm die er is, Raja yoga. Raja yoga is zeer holistisch en er op gericht je hele leven in grip te krijgen. Ik verzorg uitsluitend privé lessen, voor gemotiveerde mensen die hun eigen welzijn hoog op hun agenda willen zetten. Mijn aanpak is doordrenkt met persoonlijke aandacht, scherpe observatie, heldere uitleg en een gedegen opbouw. Ik zorg ervoor dat je dag voor dag stappen vooruit zet, in de richting van het leven dat jij voor jezelf voor ogen hebt. Ik help je graag op jouw pad! Veel vrouwen die ik ken voelen zich niet top door onzekerheid, stress of alle prikkels die ze binnenkrijgen, en ik kan helpen. Ik vind het geweldig als ik mag helpen!

Zakelijk curriculum

Ik ben gecertificeerd yoga docent en life coach voor ondernemende, gevoelige vrouwen die het beste uit zichzelf en hun leven willen halen. Ruim 20 jaar heb ik als marketeer in allerlei branches gewerkt. In de zomer van 2005 kreeg ik  mijn eerste yogales van yogameester Devoraja en was van 2007 tot 2015 in opleiding bij Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja, tot yogadocent en meester. In 2012 ben ik gecertificeerd als yogadocent door de Internationale Yoga Federatie. Al toen ik nog in opleiding was bood ik mijn hulp aan aan iedereen die ik sprak. “Wil je soms een yogales proberen bij mij?, bleef ik zeggen. Ik wil graag zo veel les geven als maar mogelijk is. Geloof me, je zal je na afloop heerlijk voelen. Het is hartstikke ontspannend!”. Mijn vriendinnen waren geïnteresseerd maar schaamden zich ook. Ze wilden niet dat ik zou merken hoe stijf hun lichamen waren, en hoe ze over van alles piekerden. Maar als het me eenmaal gelukt was om ze op mijn matje te krijgen, was het voor ons allebei een heerlijke ervaring. In 2016 heb ik Edelweiss Yoga opgericht, ingegeven door mijn passie voor de transformaties die door yoga voor iedereen mogelijk zijn. Ik gaf toen al bijna 10 jaar yogales.

Passie voor yoga en koffie

Ik woon in het centrum van Hoorn (Noord-Holland) met mijn man en onze kat. Als ik ’s morgens wakker wordt zijn er twee dingen waarvoor ik uit bed kom: yoga en koffie. De beste yoga van Hoorn én de beste koffie van Hoorn. Vanaf dag één dat ik met yoga in aanraking kwam heb ik alle yoga filosofie, ideeën, vaardigheden en technieken in mijn gewone dagelijkse leven toegepast. Daardoor is mijn hele leven veranderd, en ten goede! Mijn eigen ervaringen, praktische tips, inzichten en manieren om yoga in je dagelijks leven te gebruiken deel ik in mijn blog en in mijn lessen.
Esther Brakenhoff-van Velzen van Edelweiss Yoga in Hoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s