Life coaching, Praktische tips, Voelen, Yogataal

Verbinding en vertrouwen

Honderd duizenden mensen, in alle landen van de wereld, zijn op zoek naar verbinding. Verbinding met zichzelf, verbinding met anderen, verbinding met iets hogers. Er hoeft er maar ééntje op te staan en een handreiking te doen, en met z’n allen pakken we die dankbaar en vol enthousiasme aan. Het is ontroerend mooi om te zien. “Zo ontstaat vrede”, zegt Peter Sharpe in dit TEDx filmpje.

Hoe we onszelf de verbinding ontnemen

Heb je er weleens bij stilgestaan dat we onszelf al het moois van die verbinding, van dat gevoel van vrede, voortdurend ontzeggen? Door muren om ons gevoelsleven op te trekken? Door te zwijgen tegen degene naast ons. Door onze blik weg te draaien als we iemand tegenkomen. Door ons te hullen in oordelen en vooroordelen over een ander. Door te denken dat we een ander niet nodig hebben?

Anderen zijn onze helpers

Iedereen die je in je leven ontmoet, is daar met een reden. De andere mensen in jouw leven zijn jouw spiegels en jouw helpers. Ze zijn er om jou dingen over jezelf te laten ontdekken, om jou je zelfbewustheid en authenticiteit te laten herontdekken. De aspecten waarin je anders bent dan anderen én de aspecten waarin je hetzelfde bent als zij. Ze zijn er om het jou mogelijk te maken het leven te creëren waar jij je gelukkig en voldaan in voelt. Het enige dat je daarvoor moet doen, is diegene die de handreiking doet, jouw vertrouwen geven. Geef vertrouwen en je zult ontvangen, is de rode draad van het filmpje. Het is de sleutel van ieder levensvraagstuk dat je kunt tegenkomen.

Een handreiking voor jou

Peter Sharpe weet mensen wereldwijd te raken met zijn flashmobs, gericht op het terugbrengen van verbinding. Als je het filmpje hebt uitgekeken, zie je dat veel mensen moeten huilen van ontroering als ze dat gevoel weer ervaren. Door de handreiking van een wildvreemde notabene. Ik schrijf al vele jaren over hoe ik yoga (dat overigens ‘verbinding’ betekent) in mijn leven integreer. Niet omdat ik zo graag in het openbaar te kijk sta. Verre van dat. Ik voel me vaak ongemakkelijk (véél ongemakkelijker dan de dansende Peter Sharp!), als ik zo zwart op wit zie staan wat ik in alle eerlijkheid en oprechtheid het internet op slinger. En toch doe ik het. Want ik wil jou graag verbinding laten ervaren. Ik voel dat jij jezelf in mijn worstelingen, mijn ervaringen en mijn verhalen herkent. Dat lees ik ook in de emails die ik als reacties mag ontvangen. Omdat jij je in mijn verhalen herkent, ervaar je steun en inspiratie op jouw levenspad. Dat is de handreiking die ik met mijn schrijven wil doen.
Ik wil je ook graag concreet verder helpen in jouw leven. Vertrouwen, durf en actie zijn de sleutels die ik je met mijn coaching aanreik om de verbinding met jezelf, met anderen en met iets hogers te ervaren. Wil je dat? Reageer dan nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s