Filosofie, Life coaching, Mijn yogapad, Praktische tips, Voelen, Yogataal

Svadhaya

“Ik stel mezelf ten vraag”
Svadhyaya is een sanskriet woord, de vierde van de vijf niyama’s (morele idealen) uit de klassieke yoga. In het Nederlands wordt svadhyaya vertaald met zelfstudie.

Affirmaties om svadhyaya te ontwikkelen

In de blogserie yogafilosofie en de moderne mens vertaal ik de eerste twee stappen uit de Raja yoga (yama’s en niyama’s) naar een serie affirmaties die jij kan gebruiken om jezelf innerlijke kracht te geven. In deze tiende aflevering zijn de affirmaties gericht op het ontwikkelen van svadhyaya, zelfstudie. Zelfstudie maakt jezelf tot je grootste interessegebied en verandert jouw doen en laten in één groot experiment.  Je richt je aandacht dus op jezelf en gaat onderzoeken hoe jij in elkaar zit. Als je benieuwd bent hoe jouw karakter in elkaar zit en waarom dat zo is, dan is svadhyaya jouw thema.

Hoe gebruik je affirmaties?

Kies de affirmatie die weergeeft waar jij jezelf graag in wil versterken en zeg de affirmatie meermaals per dag tegen jezelf. Liefst hardop. Kies een andere affirmatie als je merkt dat de verandering in jou is ingezet, of als jouw behoefte verandert.

Affirmaties die je helpen jezelf te onderzoeken

“Ik ben mijn eigen experiment. Ik ben een experiment van het leven. Ik kan mijn gedachten onderzoeken. Ik vind mijzelf steeds opnieuw uit. Ik ben nieuwsgierig naar ieder aspect van mijzelf.”

Affirmaties die je helpen jezelf beter te begrijpen

“Ik ben een product van mijn levensloop. Ik sta onder invloed van het leven. Ik wil gezien en gehoord worden. Ik ben deel van alles. Wat mij uniek maakt is er al. Ik ben alles en ik ben niets. Vandaag ben ik niet meer wie ik gisteren was. Alleen ben ik al een. Mijn emoties zijn de basis van de manifestatie.”

Affirmaties die je helpen anderen beter te begrijpen

“Wat ik in een ander zie, is deel van mijzelf. Mijn tekortkomingen zijn de kwaliteiten van een ander. Om mijzelf te zien heb ik spiegels nodig.”

Wil je meer weten over svadhyaya?

Wil je meer leren over svadhyaya en hoe je jij het in jouw dagelijkse leven kan integreren? Deze en de andere yama’s en niyama’s maken standaard onderdeel uit van mijn life coaching programma. Meld je aan, zodat je 1-op-1 van mij kan leren hoe svadhyaya jou al je angsten en onzekerheden laat overstijgen!

Heb je zelf ook een mooie affirmatie bij het thema zelfstudie? Deel ‘m graag hieronder!

aandacht voor jezelf kado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s