Life coaching, Mediteren, Voelen, Yoga technieken, Yogataal, Yogavormen

Yoga Nidra bij Volle Maan

Afgelopen zondag was ik op een van onze mooie Waddeneilanden. Zoals dat in de herfst te verwachten is, was het een dag vol stormwind en flinke regenbuien. Na de geplande fietstocht – ploeterend tegen de elementen – was het tijd voor een knappend haardvuur. In de warmte van het vuur ontstond ruimte voor reflectie en diepe gesprekken met mijn reisgenoot. Vragen, twijfels, gevoelens, verdriet, frustratie, groot plezier, alles kwam aan bod. En toen ik vele uren later ’s avonds weer buiten kwam, lichter in mijn hart, bleek de hemel opengetrokken. De sterren fonkelden aan de diep zwarte hemel. Als lichtpuntjes die de weg wezen naar de lichtheid in mijn leven, die ik hier op dit eiland weer zo duidelijk voelde.

Wanneer is de laatste keer dat jij de sterren hebt zien fonkelen?

In de waan van alledag raken we onze blik naar boven ongemerkt kwijt. Je raakt vereenzelvigt met wat je doet. En als dat grotendeel dingen zijn waar je weinig plezier aan beleeft, verlies je gaandeweg de verbinding met wie je bent. Je blik zakt steeds lager naar de grond. Je probeert jezelf staande te houden in de turbulentie van je leven, maar de elementen zijn sterker dan jij. Je wilt de kracht in jezelf aanboren maar je hebt geen idee van hoe je daar weer verbinding mee kan krijgen. Terwijl je voelt dat je leven rijker, voller en vrijer kan zijn dan dít.

“Het licht dat boven in de hemel schijnt en overal doordringt, tot in de verste uithoeken van de wereld en nog verder, datzelfde licht schijnt in ons.”

– Chandogya Upanishad (800-400 v.Chr), India

En dat klopt ook. Iedereen kan lichtheid in z’n leven ervaren. Maar hoe meer jij je overgeeft aan gepieker, verdriet, twijfels, gebrek aan zelfvertrouwen en vervelende ervaringen, hoe meer duisternis er zich over jou legt. En als je dan ergens licht wilt binnenhalen, zul je eerst ergens een opening ervoor moeten creëren.

Hoe creëer je ruimte voor lichtheid?

Met een Yoga Nidra sessie. Yoga Nidra, de ‘slaap van de yogi’s’, is een geweldige methode voor mentale en emotionele verwerking. Yoga Nidra brengt je in een meditatieve staat, een stadium tussen slapen en waken in, waar je héél ontspannen van wordt. Maar niet slaperig. Dat stadium bereik je met het doorlopen van een aantal visualisatie oefeningen, waarvan je mentale verwerking op onbewust niveau aan de slag gaat. Het effect ervan is, dat er een mentaal opschoningsproces plaatsvindt. En dat resulteert erin dat je na een Yoga Nidra sessie tegelijk helemaal ontspannen bent én een verfrist, verhelderd, leeg hoofd hebt. Je zet de deur voor het licht in je leven ermee wagenwijd open! En het mooie is:

Je hoeft er zelf helemaal niets voor te doen! Je mag er gewoon heerlijk van liggen genieten!

Op vrijdag 23 november as. verzorg ik een Yoga Nidra sessie bij Volle Maan. Heerlijk in de buitenlucht, met uitzicht op de maan en sterren! De Yoga Nidra sessie duurt 2 uur en start ’s avonds om 19.30 uur, in de buurt van Hoorn (NH). Deelnemen kan voor € 15,00 pp. inclusief koffie/thee en iets lekkers.

Ik gun het je van harte om mee te doen. Wees er snel bij: er zijn nog slechts 10 plekken beschikbaar!

Reserveer een plekje

Een ontspannend kadootje voor jou_2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s