Mijn yogapad, Voelen

Helende energie

Ik ben terug uit de wildernis! Op een flinke spierblessure na – opgelopen in letterlijk de laatste minuut van mijn verblijf in the wild – ben ik ongeschonden en gezond. Dat is een understatement, als ik het zo opschrijf. Ik ben niet slechts heelhuids terug. Ik ben terug als een vollediger mens dan ik mij een week geleden voelde. Ik ben gelouterd en verfrist. Ik voel me vervuld met levenslust. Er kietelt een speels vuurtje in mij dat niet kan wachten om naar alle kanten te gaan stralen en ook anderen te verwarmen. En dat dankzij de helende energie van de sjamanen waardoor ik tijdens de week was omringd.

Gloeiende kooltjes

Deze week in de natuur ben ik door een intens en indrukwekkend proces van zelfonderzoek gegaan. Los van alle verbindingen met de buitenwereld kon ik volop verbinding met mijn binnenwereld maken. Verdriet en rouw konden eindelijk hun uitweg vinden. Stemloos was ik teruggeworpen op mijn energie als communicatiemiddel. Ik raakte ontroerd van al het moois dat mij door de anderen over mijzelf werd aangereikt. Mijn kern werd compleet vloeibaar. Ik kon me laven aan de zorg van sjamanen. En vond een belangrijk aspect van mijn zelf terug: Het vuur in mijzelf, als gloeiende kooltjes.

Mezelf omarmen

Nu terug thuis voel ik me nog steeds zacht en kwetsbaar. De wereld komt keihard binnen. Eigenlijk wil ik liever nog even ‘daar’ zijn, in the wild. Mijn vuur koesteren. Mezelf omarmen. In de drie dagen dat ik terug ben heb ik ervaren dat iedereen hier, óók zo duidelijk zo’n helende omarming nodig heeft. Daar ligt een schone taak voor mij.

Heling

Maar nu nog niet. Mijn spierblessure maakt dat ik letterlijk geen stap kan verzetten. Beschermt me voor te veel geven, juist nu. Onze kat heeft naadloos in de gaten dat ik gewond ben. Hij komt op schoot, kruipt op mijn pijnlijke spier en gaat er liggen prrrr-en. Na 10 minuten staat hij op en kan ik mijn been weer bewegen. Zo helend als de energie van de sjamanen was, zo helend is ook de energie van deze fijn besnorde geneesheer. Ik ontvang, geniet en zwijg. Ik ben geheeld.
Een ontspannend kadootje voor jou_2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s