Life coaching, Mijn yogapad, Praktische tips, Voelen

De kracht van nee

Heb jij je weleens gerealiseerd hoe krachtig NEE is?
Ik had vanochtend weer zo’n realisatiemoment. Ik was met mijn moeder op weg naar een plek waarvan ik hoopte dat ze het er zo fijn zou vinden, dat ze er zou willen wonen. Ik heb het er daar de afgelopen maanden vaker met haar over gehad, gezien haar steeds verder vorderende dementie. Maar ja, bijkomend verschijnsel daarvan is natuurlijk dat ze het zich helemaal niet kan herinneren, dat we het hier eerder over hebben gehad. Toen we ter plekke waren, was haar verbazing, en weerstand, groot. “Nee! Ik ga echt niet verhuizen!” kwam er met kracht uit. En hoewel ik zeker op deze reactie had gerekend, was ik niet voorbereid op wat er in de energie gebeurde. Mijn energie vloeide compleet weg. Ik voelde dat ik geen contact meer met haar kreeg, wat ik ook zei, het leek of ik tegen een muur praatte. Met haar nee had ze een wand van afstand om zich heen gecreëerd, waar niemand meer doorheen kwam. Hoe lief en goedbedoeld ook.

“Nee” stopt de uitwisseling van energie

Het deed mij denken aan een situatie eerder deze zomer, toen ik met iemand anders een gesprek had over iets wat diegene ook niet wilde horen. Ook deze persoon positioneerde zich achter een “Nee!” en daarmee was het gesprek ten einde. Want er was geen dialoog, geen wisselwerking van energie meer en mij restte niets anders dan onverrichter zake iets anders te gaan doen.

“Nee” sluit jou af van de wereld

“Nee” is een enorme killer voor energie. Verzet tegen iets, een “nee” in houding, gedrag of communicatie, sluit je af van de wereld om je heen. Het stopt de energetische uitwisseling tussen jou en alles om je heen, isoleert je ervan. Je kan dat in jouw voordeel gebruiken. Om je wil door te drijven, zoals ik bij mijn moeder en die ander meemaakte. Als kleuter hebben we dat effect al gemerkt en sindsdien gebruiken we het zo. In meditatie kan je het ook gebruiken. Namelijk om een einde te maken aan de voortdurend door je hoofd springende gedachtes. Als je daar, met evenzo grote kracht, “nee” tegen zegt (en blijft herhalen), stop je de energie die jouw gedachtes voedt en houden je gedachtes op. Je isoleert jezelf ermee van jouw gedachtestroom. Kijk, dat is dan weer interessant.

“Ja” brengt jou in lijn

Zoals “nee” het ontstaan van nieuwe mogelijkheden en vormen blokkeert, zo krachtig is “ja” in het laten ontstaan ervan. “Ja!” brengt je in lijn met de energie om je heen, laat je erop dansen en erin meedrijven. Laat energieën in elkaar overvloeien en elkaar versterken. “Ja” opent de poort naar de steun van het universum en alles daarin. “Ja!” is de perfecte houding als je yoga asana’s gaat doen. Het zorgt voor betere uitlijning in de houdingen, met minder moeite. Kies tijdens jouw volgende yogapractice dus bewust in welke mindset je dat doet. Het zal je verbazen wat een verschil in effect een doelgericht “Ja” of “Nee” brengt.
Een ontspannend kadootje voor jou_2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s