Intuitie, Praktische tips, Yoga technieken, Yogavormen

Weet wat jouw ziel zegt

Contact maken met je ziel, het klinkt als iets behoorlijk abstracts. Hoe doe je het?
In de privé yogalessen met mijn klanten, waarvan er meerdere hooggevoelig zijn, zeg ik het regelmatig: ‘Vertrouw op wat je voelt. Op wat je intuïtief al weet. Het klopt, écht’.

Drie-eenheid

Je ziel staat in verbinding met je intuïtie en met je zintuigen. Het is een soort heilige drie-eenheid. Wat je zintuigen waarnemen, is in opdracht van je ziel. En wat je waarneemt, is de boodschap van je intuïtie. Wat je ervan begrijpt, is de vertaling van jouw ziel. Volg je het nog?

Het onbewuste bewust leren waarnemen

Als je het bovenstaande volgt betekent dat hopelijk dat je gewend bent om op deze manier contact met je ziel te hebben. De manier van het onbewuste bewust leren waarnemen, je gevoel leren duiden. Wat daarvoor nodig is, is geloof en vertrouwen. Geloof in het bestaan van jouw ziel. En vertrouwen hebben in je gevoel en in jouw intuïtie. Alle drie kan je ontwikkelen door er mee te experimenteren. Dat is precies waar raja yoga over gaat. Raja yoga daagt je uit om te experimenteren met allerlei oefeningen, juist buiten de yogamat. Zodat je zelf kan ervaren dat jouw intuïtie klopt. Zodat je kan leren luisteren naar wat je gevoel je wil vertellen. En daarnaar gaat handelen. Zodat je kan voelen, diep in jezelf, dat er een andere ‘jij’ is dan dat ego en al die rollen waarmee jij je identificeert: jouw ziel. En dat voor die ziel andere dingen belangrijk zijn dan waar jij je tot nu toe in je leven mee bezig hield.

Jijzelf als onderwerp van studie

Raja yoga ziet het leven als één groot experiment, waarbij jijzelf het onderwerp van studie bent. En net zoals je bij een andere studie bij de analyse van de oppervlakkige zaken begint, doe je dat met yoga ook bij jezelf. Je begint bij onderzoeken hoe je in het leven staat. En experimenteert met andere ideeën, normen en waarden. Dan ga je met je lichaam aan de slag, je onderzoekt de mogelijkheden en beperkingen van je fysieke vorm door de yogahoudingen, asana’s, te doen. En je experimenteert met je grove en subtiele ademhaling. Na je lichaam is je geest aan de beurt. Je experimenteert met het beheersen van je gedachtes, met het richten van je geest op iets dat jij wilt. Je onderzoekt wat er allemaal in je geest gebeurt als die zulke opdrachten krijgt. Daarna worden de subtielere zaken het onderwerp van je onderzoek. Je experimenteert met wat paranormale vermogens worden genoemd. Onderzoekt in hoeverre je jouw subtiele vermogens verder kunt ontwikkelen. En of het je lukt om via jouw ziel, verbinding te maken met de eeuwigheid. Als je mazzel hebt, gaat aan het einde van deze hele experimentele fase als gevolg van al je oefening ‘het lampje branden’: je raakt verlicht. Dat is het complete pad van de Raja yoga.

Het eerste contact met jouw ziel

Zo ver wil je misschien (nog) niet gaan. Maar dat eerste contact maken met jouw ziel, dát wil je toch wel? In het Soul Searchers Yoga Retreat bied ik daar de ideale omstandigheden voor: een prachtige locatie in een mooie natuurlijke omgeving. Je zal je er intuïtief direct welkom weten. Ik nodig je uit om er via al je zintuigen ervaringen op te komen doen die jouw ziel prikkelen. Denk o.a. aan heerlijk eten, fijne muziek maar ook juist stilte. Je kan er experimenteren met allerlei bijzondere oefeningen uit de yoga, meditatie en mindfulness. En je kan jouw intuïtieve weten versterken met o.a. creatieve opdrachten. Het resultaat is dat je vóelt dat jouw ziel ruim baan krijgt in jouw leven. Iets mooiers kan jij jezelf deze zomer niet laten ervaren.

Je voelt het goed

Deze 2 dagen zijn belangrijk voor jouw ziel. Ervaar ze samen met jouw zielsverwanten. Meld je aan voor het Soul Searchers Yoga Weekend op 18 en 19 augustus 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s