Intuitie, Praktische tips, Voelen, Yoga technieken, Yogataal

Huist er een wereldziel in jou?

Rusteloos, avontuurlijk, vrij
Zoekend naar de wereldziel
in mij

Er is een prachtig boek, De Wereldziel, dat erover gaat hoe 7 wijzen, uit alle werelddelen en geloofsrichtingen één, bij elkaar komen op een afgelegen plek. Ze hebben allemaal een droom of boodschap doorgekregen, dat ze erheen moesten. De wereld is in crisis. Elk vanuit hun eigen spirituele traditie formuleren de wijzen zeven wijsheidssleutels, waarmee de harmonie in het universum kan worden hersteld. Zo geven ze een stem aan de ‘wereldziel’.

Groter dan de som der delen

In het boek ligt de nadruk op wat de verschillende spirituele stromingen met elkaar gemeen hebben, hoe ze allemaal die wereldziel in zich dragen. Als ze zich samenvoegen wordt die ziel groter dan de som der delen. Datzelfde ervaar ik met yoga. Yoga laat je ervaren dat je niet alleen bent. Dat je geen afgescheiden deel bent, maar opgebouwd uit cellen van sterrenstof, materie die jij en ik en de hele mensheid met elkaar delen. Dat jij een klein stofje bent in het universum en tegelijk het complete universum in je draagt. Ik vind dat een fascinerende gedachte. En ik voel ook dat het klopt. Je kan het vergelijken met water: iedere waterdruppel is een afsplitsing van de zee en bevat tegelijk alles wat water tot water maakt.

De ziel wil menselijke ervaringen

Dat stofje dat ik in mij draag en dat tegelijk het complete universum omvat, dát is mijn ziel. Het maakt mij uniek en tegelijk verbindt het mij met talloze andere mensen. Iedere ziel is namelijk een afsplitsing van een veel grotere ziel. Die grotere ziel heeft zich gesplitst om zo veel mogelijk menselijke ervaringen op te kunnen doen. Door in meerdere mensen tegelijk te incarneren, doet de ziel veel ervaringen tegelijk op.

Zielsverwantschap

Als je iemand ontmoet die bezield is met een vonkje sterrenstof van dezelfde ziel als jij, spreek je van een zielsverwant. Je herkent dingen in elkaar. Je hebt bv. dezelfde levenslessen geleerd (of te leren), je hebt dezelfde fascinaties, voelt dezelfde blokkades of remmingen. Zielsverwanten begrijpen elkaar en kunnen elkaar helpen op hun pad van spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Maar het hóeft niet. Het is niet zo onontkoombaar als in het geval van tweelingzielen. Tweelingzielen zijn onbewust altijd naar elkaar op zoek, om weer één te worden. Bij zielsverwanten is dat niet zo. Zielsverwanten dragen het geheel van de ziel al in zichzelf. Ze kunnen alle zielsaspecten in zichzelf al aanboren, mits ze over de juiste tools beschikken.

Meer weten over zielsverwantschap?

Wil jij wel eens echte zielsverwantschap ervaren?  Of ontdekken hoe de wereldziel is vertegenwoordigd in jouw eigen ziel? Dat kan! Tijdens mijn Soul Searchers Yoga Retreat op 18-19 augustus as. Je gaat dan aan de slag met allerlei manieren om je zielsbewustzijn wakker te schudden. Yoga, meditatie en visualisatie zijn daarbij de basis. Maar je doet ook meer intuïtieve en creatieve opdrachten.  Soms met de groep, soms doe je dat alleen of samen met wie jij wilt. Tussendoor heb je alle tijd aan jezelf en om te luisteren naar wat jouw ziel je wil vertellen.

Meld je snel aan, ik reken op je komst!

Een gedachte over “Huist er een wereldziel in jou?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s